Episod cu liste

Să lămurim un lucru. Crenguța e din Tecuci. Iată aici câteva lucruri de știut despre Tecuci:

  1. Tecuciul nu-i un oraș suficient de mare încât să ai nevoie de transport în comun.
  2. Doar un tecucean poate să întârzie când are de ajuns undeva în Tecuci, pentru că
  3. Orașul îl parcurgi lejer cap-coadă la picior cam în juma’ de oră.

Așa încât călătoriile cu transportul în comun mă fascinează atât din perspectiva provincialului care nu știe ce-i aia, cât și prin faptul că m-au ajutat să mă descopăr. Să descopăr partea aia din mine care nu știa cât era de obsedată să NU PUNĂ MÂNA PE NIMIC PENTRU CĂ CINE ȘTIE CE BOSCHETAR S-A ȚINUT DE BARA ASTA ȘI CÂTE FELURI DE HEPATITĂ SE POT LUA DE AICI?!?! (Deși de câțiva ani s-a introdus un sistem de un microbuz care parcurge orașul în cerc la nesfârșit și costă cam 3 lei sau așa ceva. Nu știu dacă și aici pensionarii au gratuitate)

Am dezvoltat și aprofundat numeroase tehnici de a mă sprijini de un obiect fix din autobuz sau metrou, chiar dacă uneori obiectul ăla fix se întâmplă să fie mai degrabă mobil și, de cele mai multe ori, să fie mai degrabă spatele vreunui călător nefericit care îmi amortizează căderea.

Există mai multe feluri de a te ține de bară, cum te sfătuiesc grijuliu afișele din RATB, fără să te ții propriu-zis.  Dintre cele mai importante, putem observa, după cum urmează:

  1. The power fist

Încleștezi pumnul și te sprijini cu el de bară ca și cum bara aia ți-a insultat mama și vrei să-i arăți arma cu care urmează să-i zbori dinții (?…)

  1. The poser (frecventă în metrou)

Îți încrucișezi brațele și te sprijini cu spatele de bara de lângă ușă. Pentru efect, când metroul e în stație, ridică un picior și sprijină-ți și talpa de bară. Apoi pregătește-te să fugi, pentru că toate fetele au să sară pe tine. Sexxxay!

  1. I don’t…I can’t…nu știu, moșule, că nu-s din cartierul ăsta

Chinuie-te, cât timp mijlocul de transport în comun e în mișcare, să găsești o modalitate prin care degetele tale să ia cât mai puțin contact cu bara. Calculează cu precizie procentul de piele pe care e ok să-l lipești de metalul îmbâcsit și alege zonele pe care vrei să le ferești, pentru că e cel mai probabil să ia contact cu alte părți ale corpului și, astfel, să îmbrăștie microbii. Privește speriat și stânjenit stânga-dreapta, ca să fii sigur că nu bate la ochi cât de awkward ești. Coboară la prima și ia-o pe jos.

Am nevoie de o încheiere pentru treaba asta. Idei?

  1. Oprește-te pur și simplu.
Advertisements
Episod cu liste

5 thoughts on “Episod cu liste

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s